Freestyle Snowboarden en skiën stroomt door onze aderen als een eerste shot ijskoude Yägermeister. We staan ermee op en gaan er mee slapen. We houden van pistes knallen tegen mach3, handplants in de halfpipe en een stylish Backside 180 op een strakgetrokken parkjump. Maar de eerste lijn in het maagdelijk witte goud zetten geeft ons pas echt de chills.

De afgelopen jaren bouwden we elk aan onze eigen droom. Koen Darras bracht veel tijd voor in de bergen en overdonderde de snowboardwereld met epische snowtrips waar freestyle, progressie en fun centraal staan. Zijn SnowBite reisorganisatie is intussen een vaste waarde bij elke snowboarder in de Benelux.
De jaarlijkse Snowbite Snowclash trip wordt omkaderd door professionele fotografen en een heuse cameracrew om de beste riders van de Benelux vast te leggen. Deze toppers coachen op hun beurt dan weer iedereen die progressie wilt maken in het freestyle snowboarden.

 

Skibum is niet zo maar te omvatten in een korte tekst. Reeds in 2008 werd een blog opgericht om de strafste verhalen uit de Belgische scene te bundelen. Langzaam maar zeker wijzigde de focus van freestyle richting freeride skiën, met als orgelpunt de organisatie van het eerste BK Freeride Skiën in 2012. Toen kregen zij de smaak pas echt te pakken en volgden nog tal van events en reizen zoals mobilhome- & last-minute powdertrips. 1 ding is zeker, waar Poeder is kan men Skibums vinden!

 

 

Sneeuwsport Vlaanderen is de ski en snowboard federatie, erkend en gesubsidiëerd door Sport Vlaanderen, en legt zich toe
op competitie, recreatie en opleidingen. Vanaf de eerste editie was SVL mee betrokken bij de organisatie van beide BK’s en verzorgde zij de logistieke ondersteuning.

 

Contact

info@bkfreeride.be
Vragen over deelname Ski >>> Grim Henau: 0032 478 01 28 55
Vragen over deelname Snowboard >>> Koen Darras: 0032 479 29 38 72

 

Partners


Poederbaas
Sneeuwsport Vlaanderen
Sportlife
GoPro
Quicksilver
Redbull
Poliakov
Priumus
Topsport Lubeke
Printdeal
Despo
Ice Mountain
Snowbite
Skibum